Scop...

Acest blog se constituie într-un mesaj-apel la bun-simţ. Libertatea de exprimare se poate exercita şi fără trimiteri spre o zonă a jignirii şi agresivităţii verbale. Cea mai mare jignire este însă în a te face că nu înţelegi despre ce vorbeşte celălalt.

Friday, 17 December 2010

Marcus (http://blogponta.wordpress.com)

Bibliotecaru December 13, 2010 at 10:39 pm #

@ Victor Ponta

De ce cred eu că aţi făcut bine că v-aţi dus la Palatul Cotroceni…

Dincolo de ce spune Traian Băsescu, dincolo de ce spune Victor Ponta, dincolo de ce spune nu ştiu ce ziarist, Preşedintele unui partid parlamentar şi Preşedintele României trebuie să comunice. Instituţiile trebuie să funcţioneze indiferent de simpatia celor care ocupă diferitele funcţii. Înainte de a fi Victor Ponta şi Traian Băsescu, cei doi cetăţeni sunt, în acest moment, instituţii.

Ceea ce nu înţeleg eu este de ce presa este invitată afară. Nu voi înţelege de ce întâlnirile de acest tip, precum şi cea pe care PSD a avut-o cu PNL şi PC, nu sunt publice, înregistrate şi mediatizate. Este ceva “de ascuns”?

Marcus December 14, 2010 at 7:17 pm #

@Bibliotecaru: te citesc de multa vreme pentru a crede ca cele din aceasta postare iti apartin. Apai daca d’astia sfatuitori are D-l Ponta, ma mir ca acest partid mai fiinteaza inca. Exact in stilul dumitale, erau unii care il felicitau pe Geoana pentru ca s-a inhaitat cu pd-l-ul la guvenare. Mai oameni buni, eu am mai vazut masochisti prin filme si am mai citit despre ei, da asa ceva ca la voi nu mi-a fost dat sa vad decat la alegatorii basescului. Domnule, tin sa-ti reamintesc ca pana in ultma clipa si dupa, in WW2, in randul Aliatilor erau voci demente care pledau pentru o pace separata incheiata cu Hitler, decat sa-i vada pe rusi invingatori. Noroc ca au existat minti luminate care s-au opus unor aemenea fantasmagorii si au mers pe solutia capitularii neconditionate a Germaniei si victoriei finale. Cand vad la unii romani ce aere de pretiozitate dublate de pudibonderie si o falsa idee de civilizatie in prezenta chiombului, mi se intorc viscerele in mine. Macar, daca nu va duce mintea, abtieti-v d la comentarii, frate, ca vad ca d-l Victor e slab de inger si confunda cateva voci cu masa alegaorilor psd.
sa fii iubit
marcus


Bibliotecaru December 15, 2010 at 4:26 pm #

@ Marcus

Stimate domn,
Părerea mea este că vă înşelaţi. Atât cât mă cunosc, şi sper că nu-mi veţi refuza ipoteza că mă cunosc eu însumi mai mult decât mă cunoaşteţi dumneavoastră, eu nu sunt sfătuitorul domnului Ponta, nu sunt membru PSD, nici măcar nu l-am văzu pe domnul Ponta altundeva decât la TV şi în poze. Cu tot respectul, dar afirmaţia dumneavoastră cum că aş fi sfătuitorul domnului Ponta este, din punctul meu de vedere, aberantă. Se prea poate ca domnul Ponta să-mi dea atenţie mai multă decât ştiu eu că-mi dă atenţie, personal nu cred însă că se întâmplă altceva mai mult decât un dialog civilizat.

Eu sunt foarte radical în ceea ce priveşte corectitudinea funcţională a României şi, dacă ar fi după mine, s-ar întoarce toate cu fundul în sus pentru a se restaura normalitatea. Spun asta pentru că eu consider că România este astăzi întoarcă pe dos de oameni precum Traian Băsescu, Emil Boc, Roberta Anstase, alţi membrii PDL, PSD, PNL, PC, UDMR, Minorităţi, Independnţi şi care mai sunt… Desigur, o restaurare a normalităţii ar implica foarte multă muncă din partea membrilor de partid şi tocmai de aceea nu-mi dă nimeni atenţie.
Din păcate dumneavoastră nu faceţi absolut nici un efort pentru a înţelege ce spun eu, vă este îndeajuns amănuntul că am o părere diferită de a domniei voastre. Asta mă jigneşte un pic.

Revenind la problema noastră…

Eu i-am spus domnului Ponta că a făcut bine că s-a dus la Cotroceni. Nu am făcut afirmaţia precum aplauzele la congresele festive, mi-am argumentat afirmaţia spunând că instituţional preşedintele ar trebui să se consulte cu şefii partidelor parlamentare. Aceasta este normalitatea. Presedintele Romaniei vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice. In acest scop, Presedintele exercita functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate. Domnul Ponta nu s-a dus acolo pentru a asculta “Porunca Liderului Maxim”, a făcut-o în condiţii de demnitate, nu s-a obligat să-l servească cu ceva pe domnul Băsescu, a avut prilejul de a-şi spune părerea, a existat o comunicare între instituţia prezidenţială şi instituţia unui preşedinte de partid parlamentar… Eu cred că aceasta este normalitatea. Eu nu vorbeam despre o pace, cu atât mai mult despre o susţinere pentru preşedintele Băsescu, spuneam dimpotrivă, că “războiul” intereselor politice este aberant şi în afara constituţiei. Preşedintele României ar trebui să fie, în mod normal (adică pe dos decât realitatea), în concordie cu toate forţele politice şi sociale.

Nu am pretins că sunt un geniu (spun asta relativ la “daca nu va duce mintea, abtieti-v d la comentarii”), sunt însă un cetăţean român şi am dreptul la opinie (“Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile.”). Mai mult, dacă aveţi o opinie diferită, nu am nici o problemă cu asta, este o realitate instituţională pe care o respect şi o preţuiesc:
Pluralismul in societatea romaneasca este o conditie si o garantie a democratiei constitutionale.

Dacă aveţi o gândire mult superioară mie, cu atât mai bine, abia aştept să iau contact cu ea. Recunosc însă că în ceea ce aţi spus mai sus chiar nu am recunoscut nimic argumentativ, doar că eu spun prostii. Sper să nu vă supăraţi pe mine, dar ceea ce aţi spus este foarte aproape de ceea ce a spus chiar preşedintele Traian Băsescu cu o ocazie recentă, anume:
“Ştiind câtă mizerie e în spatele lui Mircea Geoană, nu puteam umili Armata să-l desemnez pe dânsul (Mircea Geoană n.red.) să primească în locul şefului statului onorul la Ziua Naţională. Pentru acţiune l-am delegat, l-am trimis pe primul-ministru să mă înlocuiască. Nu era o chestiune constituţională, ci era o chestiune reglementată prin ordinul ministrului Apărării. Ordinele sunt valabile de la el în jos, nu sunt valabile pentru preşedinte, comandantul forţelor armate ale României prin dispoziţia schimbă ordinul ministrului Apărării, unde e problema?”

Eu sper că pe viitor veţi fi mai îngăduitor cu cei care nu sunt atât de sclipitori ca domnia voastră, aşa ca mine.


Marcus December 16, 2010 at 9:41 am #

@Bibliotecaru: Scriu de prea multa vreme antibasescu, folosind basculante de argumente, pentru a veni acum sa ma justific in fata dvs. pentru faptul ca e bine sa taceti, atunci cand nu aveti ce transmite, in cazul basescu. Pentru mine acest individ nu este de nicio culoare nici presedintele meu, nici d-l presedinte Traian Basescu, ci este pur si simplu un derbedeu, seful unui clan mafiot pus pe capatuiala din ban public si pe reinstaurarea dictaturii in Romania (ceea ce i-a reusit in propoortie de 90%). Asta ar fi una la mana. Doi, las la o parte intentia de ironie cu care ma taxati si va atrag atentia ca nici macar nu ati citit inceputul comentariului meu pe marginea celor afirmate de dvs. Pacat, ati fi vazut care este parerea mea despre Dvs. Nu insist, pentru ca as putea fi tentat sa va raspund cu aceeasi moneda si n-am chef. Un singur lucru, pledoaria dvs. pentru relatii institutionale normale, sau orice alt fel de relatii, numai normale sa fie este (vorba unui mare clasic) sublima dar nu este indeplinita conditia de normalitate din partea prezidentiala. Ori daca nu exista reciprocitate, ceea ce sustineti dvs. ca este gigea sa se intample din partea lu’ domnu’ Ponta, atata timp cat chiombu’ face ceva pe bunele intentii pesediste, nu numai ca are valoarea unei frectii la un picior de lemn, dar da bine pentru legitimarea hotului la Cotroceni si cah, caca pentru imaginea pesedeului in fata, hai, sa zicem, unor tipi mai radicali,asa ca mine. Asa ca stimate domn, lasati ironia afara din joc (na, ca era sa zic pentru cei care se pricep, riscand sa cad din nou in pacatu’ ego-ului supradimensionat) si incercati sa-l vedeti pe chiomb asa cum este. Cu atitudini ca cea recomandata de dvs. basescu a batut la psd ca la fasole timp de sase ani si daca psd-ul nu va intelege sa-l bata cu propriile arme, la cat de bogati au devenit din banul public si la cat de mult stiu sa minta si sa fure la alegeri, tare mi-e teama ca la viitoarele alegeri, vor veni din nou la Putere, iar PSD-ul va citi la peluza, Codul Bunelor Maniere,in continuare, in timp ce chiombu se va strica de hahait la Cotroceni.
altfel
sa fiti iubit
marcus


Bibliotecaru December 16, 2010 at 5:15 pm #

@ Marcus
Dumneavoastră când afirmaţi despre preşedintele României că este un derbedeu, practic faceţi o afirmaţie şi despre cei 5.275.808 cetăţeni care l-au ales pe domnul Băsescu preşedinte în data de 6 decembrie 2009. Eu cred că părerea proastă despre cineva nu justifică o adresare extrem de pernicioasă minimei comunicaţii.
Eu nu am o părere bună despre cum domnul Băsescu înţelege să-şi exercite funcţia prezidenţială câştigată recent, poate că părerea mea este chiar mult mai radicală decât a dumneavoastră (nu-mi dau exact seama), asta nu înseamnă însă că este un motiv pentru apelative precum “derbedeu” sau “chiomb”. Sper că nu consideraţi politeţea o dovadă a prostiei mele. :D

Mi-ar plăcea să vă folosiţi însă inteligenţa, nu pentru a vorbi cu mine în contradictoriu şi nici pentru a vorbi urât despre Traian Băsescu, ci pentru a aduce un mai bine românilor. Credeţi că puteţi face asta?


Marcus December 16, 2010 at 6:24 pm #

Bibliotecaru: ezact, cum de-ati ghicit? Fac referire si la ei dar in alti termeni: manelisti, moftangii, hooligans,pomanagii, redusi mintal etc. ? Dar nu ei fac subiectul dialogului nostru. Impresia dvs despre derbedeu’ chiomb ma intereseaza mai putin, spre deloc, m-am bagat in vorba pe motiv ca dati sfaturi altora. Asta-i tot! Cat despre ce fac eu pentru romani, ei bine, unii dintre ei mai si rad, pe vremurile acestea nenorocite, atunci cand citesc cele scrise de mine. Si asta da bine la sanatate.
sa fiti iubit
marcus
PS Nu ca as muri de curiozitate, dar dvs. ce faceti pentru romani, in afara de a da sfaturi si alea proaste, in opinia mea?


Bibliotecaru December 16, 2010 at 10:23 pm #

@ Marcus
:) Păi ce se fac eu, stimate domn, doar nu mă duce mintea (după cum corect aţi observat)… Speranţa mea era la domnia voastră. Eu unul vă felicit. Dacă reuşiţi să faceţi pe cineva să râdă pe perioada crizei, înseamnă că sunteţi un maestru autor de ensalada şi numai eu văd în cele ce le spuneţi un quólibet.


justitiaru December 17, 2010 at 12:52 pm #

@Bibliotecaru
Atmosfera politica s-a degradat in mare masura datorita stilului huliganic pe care TB si ciracii lui l-au adus in spatiul public, prin incalcarea repetata a normelor constitutionale,prin limbajul si comportamentul grobian lipsit de orice bun simt deja incetatenit. Fata de normele de conduita suburbane portocalii a adopta(in replica) un stil civilizat inseamna a iesi FRAIER(cu toate literele mari).Dezvoltarea basismului este rezultatul ipsei de Replica Politica a opozitiei iar nu a lipsei de replica verbala. Nu combati mitocania si abuzul prin mitocanie si prin abuz ci prin izolarea ei publica si prin pedepsirea ei.Mitocaniei prezidentiale si abuzurilor ei trebuia sa i se replice prin aliante politice puternice nu prin vorbe de claca.Din pacate atat politicienii opozitiei cat si blogerri s-au intrecut in pierderea in van timpului ,in disensiuni ideologice puerile fara a intelege ca in fata pericolului instaurarii unui regim totalitar trebuie raspuns prin unitate si replica parlamentara dura. Prostia iresponsabila a acestor politicieni si a cetatenilor (dar si a bloggerilor) a predat tara “pe tava” lui TB.
In actuala situatie dezastroasa politic si economic politicienii care se mai respecta trebuie sa raspunda (cel putin) prin ignorarea acestei institutii compromise de insusi reprezentantul ei cel mai inalt.
A discuta cu cel care gireaza abuzurile este echivalent cu a aproba abuzurile.De aceea Gestul Politic al d-lui Ponta a fost Gresit si legitimeaza aceasta putere abuziva.Gestul d-lui Ponta a fost gresit si din punctul de vedere al relatiilor cu PNL asa cum am explicat anterior.Deci a fost vorba de o Mare Eroare Politica(dar nu Fatala).Aceasta eroare se adauga la sirul lung de erori din partea diferitilor lideri ai opozitiei,erori care acumulate si exploatate la “singe” de portocalii au dus la actuala situatie politica din care nu se mai vede iesirea.Liderii opozitiei s-au comportat ca niste ageamii fata de “sacalii portocalii”.Revoltator este ca nici acum in ceasul al 13-lea liderii opozitiei nu inteleg inca pe ce lume traiesc ceeace face imposibila o schmbare in Ro. Cand vor intelege in fine ce se intampla va fi mult prea tarziu.Deja actiunile politice sunt tardive la nivel institutional deoarece toate institutiile statului (si nu numai) sunt controlate total de aceasta putere.


@ justitiaru
Stimate domn,
Dumneavoastră aveţi dreptate în ceea ce spuneţi, dar numai pentru că vă raportaţi la funcţionarea greşită a societăţii româneşti.

În mod normal nu ar trebui ca noi să dăm importanţă a ceea ce face preşedintele ca “jucător”. Faptul că preşedintele spune, la un moment dat, “mergeţi în mâini!”, şi că apoi există o camarilă care legiferează mersul în mâini, nu este o situaţie de normalitate. Nu aşa funcţionează o societate democratică.
Problema este acea “predare pe tavă a României”, despre care vorbiţi mai sus.
Din păcate, în loc să se lupte spre instaurarea normalităţii, adică împotriva mecanismelor nefuncţionale care au permis “oferirea pe tavă a României”, lupta se duce împotriva personajelor, precum Emil Boc, Traian Băsescu, Roberta Anastase. Este o iluzie că prin combaterea personajelor funcţionarea anormală va trece în regim normal de funcţionare.
De aceea spun eu, forţele democratice şi anti-totalitare ale României ar trebui să se concentreze nu pe personajele care profită de funcţionarea anormală a societăţii, ci pe mecanismele defecte ale societăţii care conduc la funcţionarea normală.
Aceasta este logica pentru care eu cer, în calitate de cetăţean, ca forţele democratice să nu se concentreze pe combaterea profitorilor de moment al unui sistem disfuncţional, mai ales dacă acest lucru se face tot cu mecanisme anormale, pentru că nu se va obţine decât o adâncire a disfuncţionalităţii.
Există mecanisme democratice prin care se restaurează echilibrul, numai că aceste mecanisme democratice trebuie folosite conform principiile democratice.

Am să vă dau câteva mijloace democratice care îmi trec acum prin cap.
1. Pedepsirea penală a încălcării jurământului depus la preluarea funcţiei (Jur sa-mi daruiesc toata puterea si priceperea pentru propasirea spirituala si materiala a poporului roman, sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!), adică o iniţiativă legislativă din partea PSD, PC, PNL. Să văd eu cine nu este de acord ca încălcarea acestui jurământ să conducă la o condamnare penală.
2. O iniţiativă legislativă care să instituie un referendum local (la nivel de colegiu) pentru demiterea unui deputat sau senator ales, cu iniţierea a 20% dintre locuitorii cu drept de vot în acel colegiu.
3. Aplicarea cu stricteţe a Legii nr.115 din 28 iunie 1999, privind responsabilitatea ministerială. Articolul 8 al acestei legi este încălcat cu regularitate de membrii Guvernului fără ca nimeni să nu spună nimic.
4. Eliminarea secretismului la nivel de Şedinţele Guvernului şi la nivel Parlamentar (în special în zona anumitor comisii parlamentare a căror activitate este mereu în umbră). Nu văd de ce ar fi secrete nici întâlnirile preşedintelui cu liderii partidelor. Nu văd de ce este necesar secretul pentru orice întâlnire instituţională, toate ar trebui să fie publice. La câte întâlniri se discută secrete de stat? Poate una la mie?

Şi aşa mai departe…
Repet, discuţia dintre preşedintele României şi preşedinţii Partidelor Parlamentare, chiar şi a celor neparlamentare, chiar şi cu ONG-urile sau alţi reprezentanţi ai societăţii civile… sunt semne de normalitate şi nu ar trebui evitate. Pot fi pierdere de timp, este adevărat, dar dacă domnul Ponta nu s-ar fi dus, aşa cum au făcut cei de la PNL, este evident că ar fi fost o sursă de anormalitate şi nu un ajutor pentru normalitate.

Susţin în continuare că totul a fost o soluţie a normalităţii. Mă îndoiesc că domnul Băsescu i-a făcut domnului Ponta o baie cu flacăra violetă… PSD-ul nu a pierdut nimic prin această vizită. A avut poate de pierdut orgoliul unora care se împotrivesc preşedintelui, dar nici asta nu este normal.

Întâlnirea a avut loc şi, chiar dacă nu a avut mari urmări, a fost un act al normalităţii. Dacă am vorbi strict de o relaţie între domnii Ponta şi Băsescu, care s-au tot atacat în presă cu cuvinte nu tocmai politicoase (şi asta iar este anormal), ar fi altceva, dar Preşedintele României trebuie să se întâlnească cu preşedintele celui mai puternic partid politic al momentului.

Dacă după întâlnirea asta domnul Băsescu reacţionează discreţionar, şi mai inventează un mic joc al preşedintelui jucător, este problema domniei sale şi va trebuie să răspundă, la final de mandat, pentru activitatea domniei sale ca preşedinte.


Marcus December 17, 2010 at 2:22 pm #

@Bibliotecaru: zau ca nu tine tonalitatea asta de ironie ieftina cu care incerci sa ma tratezi situandu-te pe pozitii vadit superioare. Faci inca o data dovada ca n-ai citit inceputul primului meu comentariu de raspuns in care imi spuneam parerea despre dumneata. Sau, mai, grav, n-ai inteles ce am vrut sa spun, situatie in care autoironizarea nu mai are caracter de santciune la adresa mea, ci de recunoastere a unei stari de fapt cu privire la persoana dumitale. Lasa-ma totusi sa raman la prima impresie. In ceea ce priveste faptul ca unii romani gasesc amuzant stilul meu de a satiriza anumite anomalii si disfunctionalitati (eufemisme 100%) ale actualei Puteri, nu poate sa-mi faca decat placere si sa-mi dea speranta ca nu-i totul pierdut. Pe de alta parte nu vad din ce motive ai simtit nevoia de a ma compara cu catalanul Flecha, atata timp cat romanu’ e destul de hatru incat sa rada pe limba lui si sa faca haz de necaz, asa cum bine observi, pe timp de criza. Totusi cea mai mare satisfactie nu-mi vine de la faptul ca sunt anumiti romani, e adevarat nu elitari ca maria ta, care zambesc cand citesc cele scrise de mine, ci de la cea de-a doua categorie, a celor care incununati de aura unei pretiozitati autoatribuite si total lipsite de continut, vad in “zisele” mele un quolibet, sau ca sa inteleaga si romanu’, o gluma proasta, nesarata. Da stimabile, am observat la toti pupatorii de poponet basist, tendinta de a ma injura, e adevarat in limbaj academic, plin de ensalade si quolibet-uri, pe motiv ca in poezie nu ma ridic la nivelul lui Eminescu, iar in proza, nu reusesc sa fiu nici la nivelul gleznei lui Caragiale. Asta e, eu sunt totusi incapatanat si mi-am propus sa mor cu derbedeu’ de gat, chit ca unii si-ar dori sa mor doar eu si sa ramana cu derbedeu’ pe cap pana la adanci batraneturi. Amin!
sa fii iubit
marcus


Bibliotecaru December 17, 2010 at 4:49 pm #

Nu aş vrea să ocupăm prea mult spaţiul aici dacă nu doriţi să vorbiţi despre principii. Vă puteţi adresa pe:
http://injuratbibliotecaru.blogspot.com/


Marcus December 17, 2010 at 5:56 pm #

@Bibliotecaru: am citit cu mult atentie raspunsul pe care i l-ai dat Justitirului si pur si simplu am ramas profund impresionat de modul cum putem scapa de racilele actualului regim care ne recalareste sub forma de “dictatura redivivus”. Dom’le ai o viziune fantastica, nici prin cap nu-mi trecea ca actuala Opozitie poate sa modifice Codul Penal in sensul aratat de dumneata pentru chetia cu incalcarea jurmantului, impunandu-i totodata actualei Puteri sa respecte fair play-ul si sa nu mai dea cu Constitutia de instalatia de salubrizare a w.c.ului prezidential sau cu asumari de legi anticonstitutionale cu ajutorul ticalos si aservit al CC. Parca-i si vad pe portocalii in frunte cu chiombu si nanoboc, cum isi vor respecta juramintele stiind ca altfel penalu’ ii mananca. Domnu’ Bibliotecaru, de ce ne iei dom’le la misto, o fi discutia in contradictoriu, dar chiar meritam un asemenea tratament din partea matale? Cand chiombu’ a reusit, in mintea lui, sa-l fenteze pe pe Sefu’ Suprem, jurand la hoha pe Biblie, talica chiar crezi ca solutia propusa de matale va igieniza prin vidanjare actuala stare de fapt, ba inca, avand muhaielele astea doua Boc si Basescu, in fruntea statului? Nu stiu, solutiile dumitale aduc a utopii perfecte, eu prefer pragmatismul adica “Jos basescu(boc nici macar nu se pune). Stii planul matale ar fi bun si frumos, dar romanu’ are o vorba: “Maine ma insor, dar la noapte ce fak?” (scuze pentru eroarea de tastare) :)
sa fii iubit
marcus


Bibliotecaru December 17, 2010 at 9:59 pm #

@ Marcus
Domnule Marcus,
Înţeleg că metodele instituţionale vi se par depăşite, mai ales că sunteţi convins de faptul că oricum “puterea” nu respectă legile şi nu este afectată de încălcarea legii (nu o pedepseşte nimeni când încalcă legea). Eu sper însă că astfel de legi se vor aplica măcar după ce domnul Băsescu îşi va epuiza mandatul şi nu va mai avea acea imunitate totală inventată. Mai mult, poate nu ştiţi, jurământul nu-l depune numai preşedintele, premierul şi miniştrii, parlamentarii… El este depus de judecători, procurori, poliţişti, înalţi funcţionari, primari şi consilieri… şi aşa mai departe. Foarte mulţi oameni pe această listă şi, odată ce legea intră în vigoare, domniile lor ar risca, pe lângă pedeapsa pentru o şpagă, şi o pedeapsă suplimentară, de exemplu 15 ani, pentru încălcarea jurământului, pedeapsă care vine automat o dată pronunţarea unei pedepse penale.

Stimate domn,
De 21 de ani lumea iese în stradă şi strigă împotriva puterii. Strigătura de “Jos” s-a aplicat tuturor care s-au perindat pe la putere. Domnia voastră ştiţi pe cineva că şi-a dat demisia, pe cineva care a renunţat la putere, pentru că altcineva a strigat în stradă Jos cutare? Eu unul nu-mi pun prea mult speranţa în bun-simţul domnului Băsescu, nu cred că va pleca doar pentru că dumneavaostră veţi striga în stradă, uzitând principiile pragmatismului, Jos Băsescu.

PS.
Sunt profund impresionat de cunoştinţele dumneavoastră despre filosofie. Puţină lume înţelege ce este pragmatismul. Felicitări.

PS2. V-am oferit mai sus un link şi am să fac imediat o postare special pentru domnia voastră, ca să aveţi unde comenta.


Urmăreşte şi:

No comments:

Post a Comment