Scop...

Acest blog se constituie într-un mesaj-apel la bun-simţ. Libertatea de exprimare se poate exercita şi fără trimiteri spre o zonă a jignirii şi agresivităţii verbale. Cea mai mare jignire este însă în a te face că nu înţelegi despre ce vorbeşte celălalt.

Friday 17 September 2010

zaharescu valeriu (elenaudrea.ro)

http www elenaudrea.ro/16-septembrie-ajutam-administratiile-publice-locale-indiferent-de-culoarea-politica-exemplu-iasiul.html#comments

Bibliotecaru says: 17.09.2010 at 00:23

@ Elena Udrea
Doamnă ministru,
Am fost amuzat atunci când am citit:
Vreau să demontez un mit: cum că Guvernul, în ansamblu, sau MDRT, în particular, ar atribui fonduri doar către administraţiile locale conduse de PDL.

Păi aşa cunoaşteţi dumneavoastră românii, incapabili să găsească ei explicaţii care să susţină miturile? :D

Atunci când mitul este deja o impresie solidă, scenariul se poate ajusta oricând. De exemplu, în acest caz… Alăturarea domniei voastre de domnul Gabriel Oprea mă face să mă gândesc că din organizaţia PSD a domnului Nichita au existat câteva treceri în “grupul Independenţilor” lui Gabriel Oprea, îmi aduc aminte la repezeală de Tudor Ciuhodaru şi Luminiţa Iordache. Iată că, atunci când cauţi îndeajuns de adânc, se pot găsi motive pentru bani ajunşi “unde trebuie”. Gândind că “dezertările” PSD-iste sunt de fapt oameni de bază în “Grupul Nichita”, deja se poate merge şi mai departe şi să ne aşteptăm la faptul că domnul Nichita va candida în 2012 pentru PDL. :D

Vedeţi? Scenarii se pot face în orice condiţii.

Revenind la mesaj, cred că ar trebui să ne vorbiţi despre cei 7 poli de creştere economică, un concept nu îndeajuns de mult mediatizat.

Bibliotecaru says: 17.09.2010 at 00:38

VIDEO IAŞI

zaharescu valeriu says: 17.09.2010 at 07:43

cmoro, buddy
Ce vă spuneam eu, băieți ? Ministresa noastră are un singur obiectiv major :Romînia.
Să vă dau un sfat : pentru a vă decontamina de toxinele mitologiei dâmbovițene, parcurgeți următorii pași:
1. Închideți ochii și respirați adânc, pentru a vă autoinduce starea de calm;
2. Citiți cu atenție (nu ascultați, numai) ;
3. Citiți până la …capăt;
PS
Astfel, veți ajunge la limpezimea minții bibliotecarului. El știe BINE cum stau lucrurile, dar se alintă uneori :)

Bibliotecaru says: 17.09.2010 at 10:40

@ Elena Udrea
Îmi dau seama că la ora 0 nu am fost destul de clar în ceea ce am vrut să spun.

Cred că ar fi util să existe undeva explicat exact-exact cum anume se realizează acest pol de creştere, în mod concret. Şi nu numai.

Ştiu că nu intră în sarcina unui ministru să se preocupe de astfel de informaţii şi că fiecare cetăţean ar trebui să se intereseze personal cum stă treaba cu legea, cu instituţiile statului, cu programele guvernului. Mă gândesc totuşi că ar trebui să fie trecută bariera autoritate-funcţionar-cetăţean în folosul nostru, al tuturor, indiferent dacă cetăţeanul este primar, preşedinte de consiliu judeţean, investitor, un ţăran care vrea să-şi achiziţioneze un tractor. Suntem în secolul XXI, beneficiem de un element de promovare aproape gratis, cum este internetul, şi nu îl folosim. În România prosperă meseria de interfaţă între cetăţean şi stat, oameni care “ciupesc” din afaceri pentru simplul fapt că au mai bătut la anumite uşi şi ştiu care se deschid şi care nu se deschid, oameni care practic definesc noţiunea de “Şpagă”. Nu este normal.

Mă gândeam la domnul Buddywonca care are o idee, se zbate, vrea să facă ceva, dar este o energie închisă într-un pahar pentru că spaţiul birocratic nu-i este accesibil. Domnia sa nu numai că are aripile tăiate pentru că nu ştie ce să facă dincolo de idee şi de punerea ei fizică în practică, ci este speriat, copleşit, de actul birocratic care, de cele mai multe ori, ucide în faşă orice iniţiativă. De aici se naşte supărarea şi frustrarea de înţeles. Din câte am înţeles eu, domnia sa ar putea accesa tot felul de fonduri ca această idee, pentru că se înscrie în mai multe situaţii, formalităţile birocratice depăşesc cu mult răbdarea şi energia unui singur om. Numai apa curentă, canalizarea, energia termo-electrică (dacă nu şi-o fac singuri), gaze, telefonie, cablu TV reprezintă încercări-trecere prin furci caudine pentru un astfel de proiect, ce să mai vorbim despre actele necesare proiectului în sine, care implică toate instituţiile posibile.

Iată de ce mă gândesc că toate aceste programe, cum este şi cazul polului de creştere, ar trebui să aibă un site special în care să se prezinte exhaustiv etapele birocratice ce trebuiesc urmate, un site realizat în strânsă legătură cu instituţiile implicate. În acest caz, se porneşte de la instituţia pe care o conduceţi cu ceea ce înseamnă foarte exact acest proiect, cum ajută el comunitatea şi apoi, pe cazuri concrete, totul curge spre instituţiile pe unde beneficiarul proiectului trebuie să ajungă.

De exemplu, pentru a se ajunge la semnarea acestor contracte, ce a trebuit să facă domnul Nichita? Bănuiesc că a existat un demers în timp, discuţii şi aprobări, bănuiesc că actul de semnare a contractului încheie defapt dimensiunea actului birocratic.

Cât de util ar fi să ai un loc în care cineva să-şi spună…!
Mergi în instituţia X, la biroul Y, la funcţionarul Z, cu următoarele acte şi o cerere (anexată pentru a putea fi scoasă la imprimantă o cerere tip şi una completată, ca model) pentru a obţine semnătura funcţionarului Z şi stampila instituţiei, după care…

Evident, fiecare instituţie îşi defineşte birourile şi funcţionarii şi actele şi cererea… Deşi aparent este o muncă de sisif, în realitate nu s-ar întâmpla decât că, informaţia completându-se descentralizat, fiecare instituţie şi-ar defini foarte exact organigrama şi îndatoririle fiecăruia dintre funcţionari. Acest demers este practic şi începutul unei adevărate restructurări ale instituţiilor statului, pentru că s-ar vedea ce face fiecare angajat al statului. Cetăţeanul nu ar mai fi plimbat de la Ana la Caiafa şi poate, zic poate, cetăţeanul nu ar mai vedea din instituţiile statului un balaur care este pus în acele clădiri pentru a-l umili şi a-i înghiţi ciocolate şi pacheţele cu cafea.

Desigur, dacă o asemenea iniţiativă înseamnă încă nu ştiu câte milioane de euro (eu văd toate acestea realizându-se aproape gratis, pe platformele şi reţele informatice care deja există în instituţii), mai bine să nu se facă nimic.

zaharescu valeriu says: 17.09.2010 at 11:47

@BIBLIOTECARU
Stimate domn, mă uimiți și dvs, dar în sens invers. Constat că dvs nu v-ați informat exact cum stau lucrurile în ceea ce privește algoritmii și procedurile de finanțare cu fonduri europene a diferitelor proiecte.
Domnule, la instituțiile statului nu vin tot felul de neisprăviți în interfață cu x sau cu y pentru a spune : ,,uitați, vreau să construiesc cinci case tip cutare, dați-mi un teren, asigurați-mi eventual utilitățile și bineînțeles …fondurile europene aferente (presupunând că dispune de un cofinanțator).
Ca un amănunt picant, vă reamintesc de frenezia ,,investitorilor” din anii 90 cu pantalonii rupți în fund, exemplul la îndemână fiind italianul care își făcea reclamă cu încălțămintea De Fonseca….de fapt niște papuci de două parale comercializați de un evazionist italian dat în urmărire generală .
Domnule, oportunitățile de finanțare europeană sunt inițializate a priori DE COMUNITĂȚILE LOCALE, se lansează electronic temele, iar investitorii/executanții se anunță prin SCRISORI DE INTENȚIE. Procedura de licitație este CU STRICTEȚE verificată de experții în finanțare europeană.
Dacă un proiect complex a presupus de exemplu zece licitații, din care DOAR UNA SINGURĂ nu respecte criteriile și cerințele, SE RETURNEAZĂ INTEGRAL VALOAREA ALOCATĂ ÎNTREGULUI PROIECT.
Deci stimate domn, epoca în care toți ,,neica nimeni” de aiurea bat la ușa statului pentru a încerca marea cu deștul, sperând la profituri amețitoare,a trecut de mult.
PS
La primăria Iași există un serviciu foarte bine organizat de atragere a fondurilor europene , a cărui activitate este legată de necesitățile comunității și de programele/asistența MDRT…iar primarul Nichita este unul din cei mai competenți, dedicați și pragmatici primari din România, chiar dacă este pesedist.

Bibliotecaru says: 17.09.2010 at 12:22

@ zaharescu valeriu
De ce încercaţi, de fiecare dată, să mă convingeţi că de fapt nu citiţi cele ce le spun.

Ia reluaţi textul meu de mai sus şi căutaţi unde vorbesc eu despre fonduri europene. Am folosit eu acolo cuvântul european pe undeva. Nu ştiu, poate că eram încă somnoros şi nu am fost prea clar, am făcut probabil şi câteva “greşeli de tastatură”… dar, totuşi, am scris eu acolo ceva de fonduri europene?

Sper să nu vi se pară o impoliteţe, dar chiar nu mai pierd timpul să comentez cele ce le spuneţi…

zaharescu valeriu says: 17.09.2010 at 13:07

@bobliotecaru
Domnule ,m-am cam săturat de mofturile și strâmbăturile dvs de cocotă călcată pe bătături.
DVS chiar nu pricepeți că d-na Udrea , când vorbește de POL DE DEZVOLTARE, subînțelege că finanțarea se asigură, prioritar, din FONDURI EUROPENE ?
De unde naiba, ar avea guvernul sau administrațiile locale BANI PENTRU PROIECTE DE INFRASCTRUCTURĂ sau DE INTERES PUBLIC?? Vă mai dau un indiciu, legat de bugetul anului 2011. Finanțarea deficitului preconizat, presupune ÎMPRUMUTUL a cca 6 miliarde de euro, bani care sunt destinați integral CONSUMULUI, adică în c….bugetarilor ! Nu vor fi bani de investiții, decât dacă se economisesc vreo 1,5 miliarde….asta presupune CONTINUAREA REDUCERILOR DE CHELTUIELI BUGETARE !
…Așă că mai scutiți-mă cu amenințările că vă luați jucăriile și plecați.. :) .. tot aici voi da de dvs, deși ați spus că aveți propriul blog.. :)
PS
Spuneți-i lui Bugs Bunny..pardon Buddy al dvs, că are vreo 9 milioane de km pătrați în Canada…să tot construiești… Mai ales că am auzit că acolo, NU A FOST ȘI NU ESTE CRIZĂ IMOBILIARĂ.
De-aia îl caracterizez un terchea-berchea :)

Frank Zapa[King] says: 17.09.2010 at 13:18

va salut dle zaharescu valeriu si simultan va doresc succes in tentativa de a raspunde enormitatilor care decurg din intrebarile lui biblio-mare specialist in intrebari cu iz si parfum de giga.
singura lui specializare reala.i-am spus cu ani in urma,ca scos din umbra monitorului,si pus fata in fata cu o persoana in carne si oase,intrebarile lui ar cel mult de nivelul intrebarilor protagonistilor emisiunilor gen,COPII INTREABA SI SPUN LUCRURI TRASNITE.
Ce insa pot aperecia,este rabdarea dv solomonica,cred ca va invidiez,pt ca trebuie sa recunosc,imi lipseste rabdarea cu adultii care au ramas niste copii de gradinita,cu jucariile in punguta,gata oricind sa fuga pe scari la vecini.


2 comments:

  1. De pe tel mobil Nokia E71 nu pot trimite un comentariu dar se pare ca am trimis de pe calculator. Tre sa faci sa fie posibil sa se trimita comentarii si de pe tel mobil.

    ReplyDelete
  2. Catre blogul Al queda. Maine i-au cotact cu SIE si Serviciile SUA. Incearca sa ma cntactezi....
    Inainte. Rovert

    ReplyDelete